Yleiskäyttöiset monen radioverkon low-power IoT piirisarjat tulossa

30.5.2016, 11:27

imec ja tutkimuskeskus Holst Centre ovat julkaisseet suunnitelmansa yleiskäyttöiselle low-power radio piirisarjalle pitkän kantaman sensoriverkkoihin. Sovellutusalueet kattavat kaikki kuvitellut sensoriverkot ja myös uusien matkapuhelinverkkojen IoT standardit.

Imec_rf

Kun piirisarja tulee suunnittelijoiden saataville, ei sensori ratkaisua tarvitse lukita tiettyyn radioverkkoon ja sen saatavuuten, vaan kytkentäverkko voidaan valita kulloinkin parhaiten sopivaksi. Helposti voi kuvitella että tulevaisuuden IoT sensori voidaan toimittaa samalla hardware -kokoonpanolla kaikille markkina-alueille – ja käytettävä radioverkko valitaan vasta palvelua käyttöönotettaessa.

IoT ratkaisuissa pieni virrankulutus on avainasemassa. Paristokäyttöiset sensorit mitoitetaan vuosien käyttöiälle jolloin vaatimukset virrankulutukselle ovat tiukat.  Vastaanotossa tehonkulutus on 8 milliwattia ja lähetyksessä 113 milliwattia jotka mahdollistavat pitkän toimintajan, kuten IoT sensoreille monasti vaaditaan.

Piirisarja tarjoaa tuen SigFox, LoRa ja NB-IoT teknologioille.  Nyt kun 3GPP valmistautuu NB-IoT standardin julkaisuun kesäkuussa, mahdollistavat tällaiset tuotteet monen standardin radioverkkojen yhteiselon tulevaisuudessa entistä helpommin.

Lisätietoa:

Press release: http://www.holstcentre.com/news—press/2016/low-power-radio-chip/

EDN europe artikkeli: http://www.edn-europe.com/news/